Haber

Özel Kuvvetler emeklisinden Kaplan dosyasında ‘maaşım yetmiyor’ savunması

Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu sanıklardan eski Özel Kuvvetler mensubu Uğur Pekşen’in ifadesi ortaya çıktı. Kaplan ile birlikte Esenboğa Havalimanı’nda yakalananlar arasında yer alan Pekşen, emekli maaşı yetmediği için Kaplan’da işe girdiğini, Kaplan’ı iş adamı olarak tanıdığını söyledi.

‘EMEKLİLİK YETERLİ DEĞİL’ SAVUNMASI

10Haber’den Masum Gök’ün haberine göre Uğur Pekşen’in açıklaması şöyle:

“Bora Kaplan’ı, halen çalışmakta olduğu Agrilola Tarım adlı işletmenin sahibi olduğu için tanıyordu; silah taşıma ruhsatına sahip olduğunu; Bora Kaplan’la iş dışında herhangi bir gündelik ilişkisinin olmadığını belirtti; aramada ele geçirilen silahların kendisine ait olduğu ve ruhsat sahibi olduğu; Olay günü Bora Kaplan kendisini arayarak havalimanına gideceğini söyledi; kendisini havaalanına bırakmasını ve dönüşte aracı tamir için sanayiye bırakmasını istediğini; zırhlı araçla havaalanına neden gittiklerine dair hiçbir bilgisinin olmadığını; Aynı zamanda eski uzman çavuş olması nedeniyle arama sırasında bulunan silahta mermilerin hazır bulundurulmasını alışkanlık haline getirdiğini; Suç örgütüne üye olmadığını beyan etti.”

Özel kuvvetlerden emekli uzman çavuşum, emekli maaşım yetmediği için Gimat’ta sigortasız işe girdim, kimseyi tanımıyorum, kimseyle irtibatım yok, 1,5 yıldır orada çalışıyorum, Ben her zaman Bora Kaplan’ı getirip götürmüyorum, olay günü arabada yakalanmamızın sebebi de tam olarak bu. O gün bana havaalanına gideceğini söyledi, arabasını almaya gittim, her zaman yanımda silah taşıyorum, taşıma ruhsatım da var, yanıma silah almam konusunda bana bir şey söylenmedi. , olay günü yanımda silah bulunduğunu bilmiyordu, Bora Bey’i iş adamı olarak tanıyorum, “Ben suçsuzum” dedi.

GİZLİ TANIK: KAPLANIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYOR

Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren kimliği belirsiz tanık, “Uğur Pekşen’i tanıyorum. Organizasyonda ‘çanta satıcısı’ olarak adlandırılan gruptandır. Bunun nedeni, çantacı olarak adlandırılan kişinin her zaman içinde silah bulunan bir çanta taşımasıdır. Bu kişinin organizasyon içindeki görevi Bora Kaplan’ın güvenliğini sağlamaktır.

“Yanılmıyorsam 2020-2022’de Bora Kaplan’la çalışmaya başladı” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu